Jesteś dzinnikarzem? Wybierz firmy z których chcesz
dostawać informacje prasową wprost na własną
skrzynke e-mail.
ZAPISZ SIĘ

WYSZUKAJ

Centrum Prasowe a statystyki

2014-12-23 22:38:07

Start i pierwsze miesiące

Nasza strona jest bardzo młodziutka. Dlatego obecnie cieszymy się z każdego wzrostu odwiedzin naszej witryny. To był bardzo trudny rok, także ze względu na fakt iż nisza którą się zajmujemy jest już zdominowana przez poważne spółki zajmujące się public relations. Dodatkowo nasze frazy kluczowe są od lat oblegane przez wirtualne biura prasowe budowane na stronach dużych spółek akcyjnych oraz firm które dbają o komunikację z dziennikarzami. Dlatego otwieramy ten rynek niejako wytrychem, świadcząc usługi o wysokim standardzie zupełnie za darmo. Jest to wyjątkowa oferta na rynku wizerunkowym. Dlatego już teraz współpracuje z nami około 14 agencji zajmujących się public relations.

Jak to wygląda w procentach ?

Obecnie 45,9 % całego ruchu to osoby powracające w stosunku do 54,1 % nowych odwiedzających. To bardzo dobre wyniki jak dla tak młodej witryny. Użytkownicy w średniej ocenie otwierają na każdą rozpoczętą sesję (unikalne wejście na stronę) aż 5,73 podstrony. Oznacza to że użytkownicy przeglądają zamieszczone treści na naszej stronie. Średni czas trwania odwiedzin unikalnego statystycznego użytkownika to 4:31 minuty. Czas ten oznacza że treści są czytane. Po przeglądzie podanych statystyk, można wyciągnąć wnioski że strona została odkryta przez społeczność dziennikarzy. Są oni głównym odbiorcą treści zamieszczonych na łamach CentrumPrasowe.PL

WSPÓŁPRACUJEMY z:

Zaufali nam: